Motortrim

- En del av Autoclassica

Sedan 1954

Lars Fabian Larsson

Grundare av Motortrim

Lars Fabian Larsson, gick vid närmare 90-års ålder ur tiden, efter ett mycket innehållsrikt liv. Fabian föddes 1924 och hade redan som ung grabb ett stort intresse för hästar och ridsport, det var i stallet han träffade sin blivande hustru Carin. Han växte upp i Stora Herrestad som yngst av fem syskon och Fabians far, Nils Larsson, var nämndeman men drev även lanthandel och lantbruk.

 

Familjen Larsson bodde i villa i Ystad samt i stuga i Sandskogen sendan 60-talet. Sandskogen blev en oas för Fabian och Carin där många timmar spenderades på tennisläktaren då både barn och barnbarn varit aktiva under många år. Fabian hade ett stort intresse för segling och var aktiv i Ystads segelsällskap, dessutom uppskattade han att ro ut och lãgga nät utanför Saltsjöbaden.

 

"Fabian var väldigt social, gillade människor och hade ett stort intresse för sina medmänniskors liv"

1954 startade Lars Fabian bilfirman Motortrim på Ågatan i Ystad och genom gott samarbete med Ystad kommun och kommunalordförande Arthur Sandström fick Fabian chansen att bygga sin drömhall. 1970 flyttade firman till nybyggda lokaler på Dragongatan 52 och totalt blev det nästan 50 år av bilhandel under samma namn(Motortrim).

 

Fabians storhetstid var på 60-talet när han var 2:a i Sverie på nyregistrerade BMW-bilar och parallellt sålde BMC/Austin. Dessutom fanns det en liten filial i Skillinge. Bilarna präglade hela Fabians liv och samtliga söner har gått i hans fotspår och deras karriärer följde han med stort intresse. .

Copyright © All Rights Reserved